BIASPISTE

Palvelut

Biaspisteeseen voit tuoda erilaiset kitaravahvistimet, bassovahvistimet, efektit, kosketinsoittimet, aktiivikaiuttimet, passiivikaiuttimet, sähköiset soittimet ja muut musiikkilaitteet. Huollon ja korjauksen lisäksi myös modifioinnit esim. efektiloopin modaus rinnakkaisloopista sarjaloopiksi. Voit pyytää myös hinta-arvion tai lausunnon vakuutusyhtiölle. Lue hinnoittelusta täältä.

PUTKIVAHVISTIMIEN HUOLTO JA KORJAUS

putkivahvistimien huolto ja korjaus

Vahvistimessasi voi olla monenlaisia vikoja mutta putkivahvistimissa yleisimmät viat liittyvät putkiin. Putkivahvistimet kaipaavat säännöllistä huoltoa, koska putket kuluvat käytön seurauksena. Jos samoja putkia käytetään riittävän pitkään niin ne voivat lopulta vioittua sillä tavalla, että vahvistimesta palaa sulake tai pahimmassa tapauksessa jokin vahvistimen muu osa niiden mukana. Yleensä vaihtoa kaipaavat pääteasteputket mutta joissakin tapauksissa myös etuasteputket. Pääteasteputkien vaihdon yhteydessä niiden lepovirta säädetään eli ne ns. biasoidaan uudestaan.

Putket kannattaa tuoda vaihdettavaksi jos vahvistimessa on jokin seuraavista oireista:

  • Vahvistimesta palaa sulake välillä
  • Vahvistin hurisee, suhisee tai paukkuu voimakkaasti
  • Vahvistimesta puuttuu tehoja
  • Soundi on muuttunut selvästi huonommaksi
fender deluxe reverb'65

Etuasteputkien vaihdon voi yleensä tehdä vahvistimen omistaja itse varovaisuutta noudattaen mutta tällöin pitää ottaa huomioon se, että kaikki putket eivät kestä tietyissä kytkennöissä kovinkaan pitkään. Jos et tiedä mitä teet niin on järkevämpi jättää asia ammattilaisille.

Biaspisteestä löytyy monia erilaisia etuaste- ja pääteasteputkia ja huolloissa käytetään vain luotettaviksi todettuja hinta-laatusuhteeltaan hyviä putkia esim. Tung-Sol, TAD ja JJ-Electronics.

Jos sinua kiinnostaa tietää tarkemmin putkitekniikasta ja kitaravahvistimien suunnittelusta niin lue perusteet aiheesta täältä suomenkielellä!

aktiivikaiuttimet

PA-KALUSTON HUOLTO JA KORJAUS

Kun humppabändisi on Lapin rundilla viidettä kertaa vuoden sisään ja jotain ennemmin tai myöhemmin hajoaa niin voit tuoda huoltoon ja korjaukseen erilaiset:

  • Aktiivi- ja passiivikaiuttimet esim. FBT
  • Mikserit
  • Mikrofonit esim. Audix, Shure jne
  • Pääteastevahvistimet

Oireilevalle maksakirroosille ei voida valitettavasti tehdä mitään.

kosketinsoittimien huolto ja korjaus

MUUT MUSIIKKILAITTEET

Voit tuoda huoltoon vahvistimien lisäksi myös muut musiikkilaitteet esim. kosketinsoittimet ja sähkörummut. Näissä laitteissa mekaaniset osat yleensä kaipaavat vaihtoa tai puhdistusta.

On hyvä tietää kuitenkin, että digitaalilaitteiden osalta vianselvitys ei aina välttämättä onnistu johtuen esim. kyseisen merkin maahantuojien huonosta palvelusta (eivät luovuta kytkentäkaavioita tai toimita erikoisvaraosia) tai laitetta ei ole järkevää korjata lainkaan huomioon ottaen laitteen ostohinnan. Näissä tapauksissa laitteet palautetaan asiakkaalle tietenkin veloituksetta.

mikkietuaste

SUUNNITTELU JA RAKENNUS

Biaspiste tekee myös elektroniikkasuunnittelua ja prototyyppien rakentamista. Tällähetkellä on kokemusta erilaisten ekvalisaattoreiden, mikrofonietuasteiden ja putkikitaravahvistimien suunnittelusta ja rakentamisesta.

Oikealla olevassa kuvassa on vaativaan live-käyttöön suunniteltu mikrofonietuaste, jolla voidaan minimoida matalien taajuuksien kumina- ja kierto-ongelmat. Akustinen gypsy swing trio Wanha Swengi käyttää näitä hyvällä menestyksellä.